Slik får du best nytte av å sitte på sitteball
I stedet for å sitte på en sitteball i timevis om gangen, bytt på å sitte både på ball og på vanlig stol. Da får du trent kjernemuskulaturen og du får trent deg opp til å kunne sitte i lengre strekk på en sitteball. Bruk noen minutter hver time til å rusle deg en tur i stua eller ute rundt huset for å få litt frisk luft. Sett gjerne alarmen eller skriv det ned på en post it lapp som du plasserer lett synlig slik at du får en konstant påminnelse.
Slik velger du riktig sitteball
Hvilken størrelse ball du bør ha henger sammen med hvor høy du er.
Personhøyde – Anbefalt størrelse
150-165 cm - Ball str: 55 cm
160-180 cm - Ball str: 65 cm
180-190 cm - Ball str: 75 cm
NB: Det er viktig at ballen ikke fylles opp med luft til mer enn anbefalt diameter, vist på logoen på ballen. Den kan med fordel fylles opp med litt mindre luft.
Her er noen gode øvelser på sitteball:
Felles for alle er at du gjør øvelsene 8-10 ganger i tre runder, minst en gang om dagen.
T-øvelse på sitteball
Ligg på magen på ballen. Ha bøyde knær, tærne og knærne bør berøre gulvet. Hvil armene ved å la de henge ned på siden av ballen. Hold nakken i en nøytral posisjon, se ned mot gulvet. Trekk skulderbladene ned og tilbake og løft armene opp i en T- formasjon, pass på at tomlene peker opp. Når armene dine er parallelle med gulvet, vent et lite øyeblikk før du senker ned armene til utgangsposisjonen.