Badelandene tester Waterbic

Er du nysgjerrig på hva Waterbic kan gjøre for din svømmehall? Les erfaringen til flere av badelandene som har testet Waterbic! 

 

Flere norske badeland har i sommer testet ut et nytt konsept som har fått enorm popularitet i Finland: Digital vanntrening, lansert under navnet Waterbic. Ankerskogen i Hamar, Tromsøbadet i Tromsø og Pirbadet i Trondheim er blant de første svømmehallene i Norge som har testet denne innovative treningsformen og resultatene er svært positive. 

 

Økt fleksibilitet og tilgjengelighet 

Digital vanntrening er vanntreningsvideoer som gjestene får tilgang til via en touchskjerm plassert ved bassengkanten. Her kan de badende velge treningsvideoer de har lyst til å gjøre, uten at de er avhengig av en instruktør. Denne fleksibiliteten har blitt godt mottatt, spesielt i sommermånedene når mange instruktører er på ferie. 

"Vi har hatt digital vanntrening tilgjengelig siden juli 2024, og tilbakemeldingene fra våre besøkende har vært veldig positive," sier Andre fra Ankerskogen i Hamar. "Mange av våre kunder, spesielt de over 40 år, setter pris på fleksibiliteten og muligheten til å delta på treningsøkter uten behov for en instruktør." 

Lars hos Tromsøbadet i Tromsø bekrefter den positive responsen: "En av fordelene er at vi kan tilby strukturerte treningsøkter uten at vi trenger å være avhengige av å ha en instruktør til stede hele tiden. Dette har økt tilgjengeligheten av treningstilbudet vårt og har vært veldig populært blant besøkende." 

 

Brukervennlighet og sikkerhet i fokus 

Det Digitale vanntreningssystemet har mange fordeler, og vurderer du dette i din svømmehall er det smart å tenke på hva som er den beste plasseringen for systemet. For å unngå at skjermene blir en snublefelle ved bassengkanten, må strømtilførselen strekkes opp i høyden. 

"Som med alt nytt, er det en tilpasningsfase," sier Camilla fra Pirbadet i Trondheim. "Vi var bekymret for at skjermene kunne veltes eller bli løpt ned, men de har vist seg å være både stabile og trygge. Utfordringen vår er at vi har valgt en kortere ledning for å unngå rot ved bassengkanten og dette gjør at skjermen får en liten begrensning i hvordan den kan flyttes, noe som kan være kjedelig for noen besøkende som ønsker å trene på ulike dybder, men dette skyldes vår plassering av stikkontakt, ikke skjermene i seg selv. Det ideelle hadde vært at skjermene kom med innebygd batteri for mer fleksibilitet. På den positive siden, er skjermene lette å flytte inn mot veggen når instruktøren skal ha time, og de kan raskt flyttes tilbake til kanten etterpå," legger Camilla til med et smil. 

 

Fremtidige muligheter og potensial 

De tre badelandene ser et stort potensial i videreutviklingen av digital vanntrening. På Tromsøbadet i Tromsø ser de muligheter for faste treningstider, flere skjermer for parallelle økter, og teknikkvideoer som kan hjelpe gjester med å forbedre svømmeteknikken sin. 

"Digital vanntrening kombinerer teknologi og fysisk aktivitet på en måte som gjør treningsopplevelsen morsommere og mer tilgjengelig for alle," sier Lars fra Tromsøbadet. “Det er ikke bare et supplement til vårt tradisjonelle tilbud, men en verdifull ressurs, spesielt i perioder med færre ansatte." 

Digital vanntrening representerer en spennende ny trend innen fysisk aktivitet som gjør det mulig for flere å delta i trening når det passer de best. Med positive tilbakemeldinger fra både gjester og ansatte ser det ut til at digital vanntrening kan bli et fast innslag i flere norske svømmehaller. Med fortsatt utvikling og tilpasning kan digital vanntrening bidra til å gjøre trening mer tilgjengelig og enda mer variert for alle som besøker svømmehallene.