Svømmekurs for aller første gang

Skal ditt barn starte på svømmekurs for aller første gang? Da har vi noen tips til hva du som forelder bør tenke på å kjøpe inn i forkant av svømmekurset.

Hva slags utstyr trenger barnet mitt for å starte på svømmekurs? 

Skal ditt barn starte opp med svømmeopplæring/svømmekurs? Enten på et kurs som foreldrene har meldt de på, via skolesvøm eller gjennom en svømmeklubb. Uansett inngangspunkt til svømmekurset, har vi satt opp en liten guide til hva du bør tenke på og hva du trenger!

 

Er du en forelder som har meldt barnet ditt på svømmekurs og lurer på hva du trenger?

Noen svømmekurs gir nye medlemmer en liste over utstyr det kan være kjekt å investere i før man kommer på kurs men ikke alle følger dette, så her kommer våre tips. En vanlig misforståelse er at svømming er en dyr sport og at du trenger all slags utstyr for å komme i gang. Dette stemmer ikke. Når du er nybegynner i svømming er det ikke mye du trenger. En god badedrakt eller badebukse, en badehette og svømmebriller så er du langt på vei. 
 

Hva er en god badedrakt/badebukse?

Det vil variere fra person til person og bruksområde, men vi vil legge vekt på passform, da passformen har mye å si for hvordan opplevelsen din vil bli i vannet. Badetøyet skal sitte stramt, men ikke så stramt at det gnager og irriterer. Badedrakten skal heller ikke sitte for løst slik at det danner seg luftbobler i materialet og drakten hemmer deg i vannet. 

 

Badeshorts ber vi dere om å styre unna da den vil pose seg i vannet og hemme bevegelsene og vil kunne bli et forstyrrende element når du skal fokusere på svømmeopplæring. Det samme gjelder også for badedrakter som har frynser eller blonder. 

Svømmebriller til barn

Dykking er en viktig del av svømmeopplæringen. Svømmebriller for de minste har derfor større synsfelt enn andre svømmebriller. Det viktige er å velge riktig farge på linsene. Klare linser er utformet for dårlig/lite lys innendørs. Anbefales til barn som går på svømmekurs. Se våre svømmebriller til barn her >>

Badehette

Badehette er viktig for alle som går på svømming! Badehetter hindrer hår fra å tette igjen sluk og filtre i bassenget og om du velger en badehette av latex eller silikon holder den også håret tørt og beskytter håret fra klor. Badehetter laget av latex/silikon kan lugge å ha på seg, men det finnes også gode badehetter av tøy som ikke lugger. Stramme badehetter kan også hjelpe til med å holde ørepropper på plass slik at man ikke får vann i ørene. Vi har også badehetter som er laget spesielt for de med langt hår. Se våre badehetter her >>

Kickboard

Et kickboard er et godt hjelpemiddel i vannet for både nybegynnere og erfarne svømmere.  For nybegynnere gir et kickboard en ekstra sikkerhet i vannet og det gir deg stabilitet slik at du kan øve på beinspark og bli sterkere i beina. Når det gjelder hvilket kickboard som er rett for deg, er det størrelsen du bør se på. Når du er i vannet, hold hendene på toppen av kickboardet, len deg fremover som om du skal svømme – da skal kickboardet rekke deg til midten av bicepsen.
Se våre kickboard her >>

Neseklype

Det kan være vel verdt å gå til innkjøp av en neseklype. En neseklype hindrer vann i å komme opp i nesa og er et nyttig verktøy for å lære seg riktig pusteteknikk når man svømmer. Neseklype kan for mange være en tilvenningssak og det blir ofte litt prøving og feiling før man finner en klype som sitter riktig og føles grei å ha på. Den beste neseklypen er den som virker – du vil ha en som sitter på plass, hjelper til med å holde luften i lungene og hindrer vannet fra å komme opp i nesa.
Se våre neseklyper her >>

Svømmeføtter

Svømmeføtter er også et godt hjelpemiddel i vannet for nybegynnere. Tidligere het det seg at små barn ikke burde bruke svømmeføtter på grunn av belastningen på musklene, men om de brukes riktig kan svømmeføtter bygge opp trygghet i vannet, gjøre det gøy å svømme og være et godt hjelpemiddel. Se våre beste tips for svømmeføtter her >>

Ørepropper

Ørepropper anbefales til barn med dren i ørene til bruk ved svømming, bading og dusjing. Kan også brukes ved svømmeøre, hull på trommehinnen eller hvis man ikke liker å få vann i ørene. Se anbefalte ørepropper her >>